Citește aici partea anterioară a articolului!

13. Utilizați o aplicație
Tehnologia poate fi un instrument uimitor pentru difuzoare. Sunt disponibile tone de aplicații care vă pot ajuta să vă perfecționați meșteșugurile. Trecând în revistă aplicațiile mele preferate pe care le pot folosi nu uit de timer.

Dacă țineți discursuri la evenimente sau în alte contexte în care aveți un control limitat asupra decorului sau a mediului, stăpânirea timpului este esențială pentru a menține gazdele fericite. Vorbești în sălile de bal sau de conferințe ale hotelului? Aceste camere rareori au ceasuri, așa că va trebui să vă gestionați timpul diferit. Cheia este să știi exact când trebuie să treci de la început la mijloc până la sfârșitul discursurilor, discuțiilor și prezentărilor tale.

14. Duceți repetiția la un nivel cu totul nou
O mare greșeală pe care o fac vorbitorii este că nu repetă suficient – și în modul corect. Dacă doriți să faceți o prezentare suficient de convingătoare pentru a inspira publicul să vă asculte îndemnul la acțiune, trebuie să vă acordați suficient timp pentru a vă pregăti, astfel încât atunci când urcăți pe scenă să vă cunoașteți prezentarea în interior și în exterior. Puteți duce repetiția la următorul nivel exersând în etape.

Faza #1: Citește-ți conținutul cu voce tare pentru tine sau cu un prieten de încredere. Faceți ajustări până când structura conținutului dvs. curge, sună natural și transmite mesajul dvs.
Faza #2: Exersează-ți mișcările, limbajul corpului și recuzita. Acesta este pasul pe care majoritatea oamenilor uită să-l facă; au conținut genial, dar arată ciudat pe scenă pentru că sunt prea rigizi, nu știu ce să facă cu mâinile sau nu s-au exersat cu recuzita pentru prezentări precum demonstrații de produse.
Faza #3: Țineți cel puțin o repetiție generală completă. Invitați câțiva prieteni sau colegi să vă vadă cum vă prezentați purtând ținuta pe care plănuiți să o purtați în ziua în care ați avut-o și exersați-vă ca și cum ar fi prezentarea dvs. reală.

15. Adoptă o mentalitate care râde
Nu am de gând să-ți spun să pui o grămadă de glume în discursul tău – deși ar fi grozav dacă ai face-o. Știu că este aproape imposibil să încerci să inventezi glume care nu vin de la sine. Așa că, în schimb, o să vă rog să luați în considerare o mentalitate de râs. Am observat că cei mai buni vorbitori, cei care au primit ovații în picioare, au avut oameni zâmbind și, de asemenea, zâmbind mental, pe parcursul unei discuții, chiar și atunci când era serios. Ceea ce vreau să spun prin zâmbet mental este vorbitorul configurat în glume și o simpatie cu publicul care avea senzația de a sta cu un vechi prieten.

Urmărește Ted Talk a lui Ken Robinson. El face o treabă uimitoare de a păstra mentalitatea care râde. Spune glume, dar îți dă și senzația că ești un vechi prieten și că ești pe cale să te distrezi.

Iată cum vă puteți crea o mentalitate care râde:

Creați o glumă interioară. Comedianții de stand-up fac asta foarte bine. M-am dus să aud un stand-up comedian și a început cu: „O, frate, știi ce mi s-a întâmplat astăzi?” Apoi a povestit o poveste amuzantă, dar nu de râs în hohote. Apoi a făcut-o din nou. „O, frate, știi ce mi s-a întâmplat ieri?” și a continuat cu o altă poveste. Până la sfârșitul rutinei, putea să spună „O, frate”, iar publicul ar râde. Și-a creat propria glumă interioară cu publicul – atât amuzant, cât și puternic.
Pune în practică. Uneori, o ridicare bine plasată a sprâncenelor sau un oftat exasperat pot relaxa publicul la mentalitatea care râde. Gândește-te la unele dintre poveștile tale cu care ai venit la punctul 3. Poți reprezenta orice aspect al poveștilor tale? Copilul tău ți-a dat dificultăți cu ceva? Le poți imita? Te-ai împiedicat într-un bar într-o noapte târziu? Faceți cu ochiul, faceți cu ochiul. ghiont, ghiont. Încercați să vă punctați cuvintele cu expresii ale punctelor dvs. Acest lucru trage publicul spre tine.
Zâmbește pentru a inspira. Când zâmbești, îndemni publicul să se relaxeze și să zâmbească. După cum veți vedea în video de mai sus, zâmbetul vă ajută și la percepția inteligenței.

16. Învață de la cei mai buni
Uneori trebuie să urmăriți un difuzor uimitor în acțiune pentru a vă inspira. Îmi place să mă uit la vorbitori publici care știu cu adevărat să lucreze într-o cameră. Întotdeauna învăț ceva de la ei și adun câteva informații noi.